Al meer dan 20 jaar de vertrouwde IT partner voor het MKB!Cloud Oplossingen

Van foto’s delen en opslaan in OneDrive tot het delen van een simpel document met collega’s;  bijna alles is tegenwoordig digitaal en in de Cloud. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijfsgegevens veilig gedeeld worden met de juiste personen en beveiligde apparaten? 

Wat is de Cloud? 

Een Cloud is een opslagplek op het internet, waar meerdere mensen tegelijkertijd data kunnen opslaan en delen. Deze data is op elk apparaat bereikbaar zolang het apparaat maar verbonden is met het internet en dit zodanig is afgesteld. Ook het niet toestaan van alle apparaten en gebruikers kan een mogelijkheid zijn voor uw bedrijf. Want wilt u wel informatie verstrekken op de persoonlijke mobiele telefoons van uw medewerkers? 

Tijdens de Corona pandemie en in de afgelopen periode zijn steeds meer mensen in de Cloud gaan werken. Zo kunnen uw werknemers handig, snel en makkelijk bij de juiste data komen. Dit werkt natuurlijk mee in de efficiëntie (hier intern naar efficiëntie pagina linken) van uw bedrijfsvoering. En met dat er efficiënter gewerkt wordt binnen uw bedrijf, bespaart u natuurlijk kosten. De tijd die normaal verloren gaat aan het delen van documenten en informatie, kan met de juiste Cloud oplossingen, aan andere zaken besteed worden.  

Verschillende soorten Cloud oplossingen 

Er zijn verschillende providers van Cloud oplossingen, en sommige daarvan zijn gratis. De meest bekende clouddiensten zijn ICloud maar ook Microsoft OneDrive of Dropbox. Je kunt met een clouddienst makkelijk informatie overzetten van de ene naar de andere telefoon of bestanden opslaan en delen, zoals met OneDrive, dat onderdeel is van Microsoft 365. Zo kan iedereen binnen uw bedrijf, in principe van elke computer kunnen (door) werken aan bestanden. Andere voorbeelden van clouddiensten zijn Box, Dropbox, Google Drive, MediaFire, SpiderOak, Mega en Stack. 

Het kiezen van de juiste Cloud provider

Wat heeft uw bedrijf nou echt nodig? En wilt u dat werknemers vanaf elke computer een wachtwoord kunnen invullen die toegang geeft tot bedrijfsgevoelige bestanden? Hoe zorgt u dat uw bedrijfsbestanden goed beveiligd blijven in de Cloud? Of bent u een snelgroeiend bedrijf dat al snel gebruik zal gaan maken van betaalde Cloud providers? Misschien wilt u uw eigen interne Cloud beheren. Dan krijgt u te maken netwerkschijven en bijvoorbeeld VPN systemen. 

Het voorkomen van problemen en oplossen van problemen met de Cloud 

Soms kan het mis gaan wanneer u of uw collega’s per ongeluk een bestand verwijderd uit de Cloud. Of, wanneer twee werknemers op hetzelfde moment werken aan hetzelfde bestand. Een bestand kan niet goed opgeslagen worden of is niet te gebruiken op een ander apparaat. Om problemen te voorkomen maar natuurlijk ook op te lossen, is MKBiT u graag van dienst. 

MKBiT is uw partner in het Noorden wanneer het gaat om het opzetten, beheren en monitoren van Cloud oplossingen voor uw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op. 

Components