Al meer dan 20 jaar de vertrouwde IT partner voor het MKB!Effectief (thuis) werken – Microsoft 365 

Wellicht kent u het. Een collega werkt met een andere tekstverwerker dan u zelf doet. Met als gevolg dat u elkaar bestanden niet zomaar kunt openen. Met één van de pakketten van Microsoft 365 bespaart u tijd en werkt u effectiever. MKBiT is officiële Microsoft 365 partner en adviseert u graag over de mogelijkheden voor Microsoft 365 in uw organisatie. 

 

De verschillende producten van Microsoft 365: Microsoft Word 

Het is de populairste tekstverwerker ter wereld; Microsoft Word. Word werkt op zowel MacOS en als Windows en is het meest bekende product uit het Microsoft 365 pakket. Met Microsoft Word zijn er tal van gebruikers toepassingen maar het voornaamste doel is natuurlijk tekstverwerken. Binnen het programma zijn er veel opties. Zo kunt u gebruik maken van verschillende lettertypes. Of kunt u illustraties, afbeeldingen en vormen invoegen. Met de taalinstellingen worden uw teksten automatisch op grammaticale of typefouten gecontroleerd.  Ook het omzetten van een Word tekst in een webpagina of PDF is geen probleem. Andere opties zijn het invoegen van een url naar een webpagina, het automatisch invoegen van een inhoudsopgave of het opmaken van het document in uw eigen huisstijl. De mogelijkheden zijn oneindig. Microsoft Word is niet meer weg te denken en zit standaard in het 365 pakket. 

 

Effectief werken met Microsoft Excel 

Microsoft Excel is het programma voor statistieken en informatieverwerking. Met Excel kunt u gemakkelijk tekst en cijfers omzetten in een grafiek of tabel waarin alle gegevens overzichtelijk onder elkaar, of naast elkaar staan. Zo kunt u met Excel rekenformules gebruiken, rekensommen maken, snel veel data bij elkaar optellen, vermenigvuldigen of van elkaar af trekken. Het importeren van grafieken is ook geen probleem voor Excel gebruikers. 

Microsoft Excel is het online rekenblad waarmee u alles kunt berekenen. Op de verschillende tabbladen kunt u notities toevoegen of bepaalde data markeren. Het programma wordt voornamelijk gebruikt voor financiële gegevens, bijvoorbeeld de boekhouding of het opmaken van een factuur. Met het gebruik van formules kunt u veel processen automatiseren en daarmee foutmarges beperken. 

 

365 dagen presenteren met Microsoft PowerPoint

Een goede presentatie neerzetten kan met Microsoft PowerPoint. Het zorgt ervoor dat u tijdens uw presentatie uitstraalt waar u voor staat. Data, sheets of teksten zet u ook makkelijk om van Microsoft Excel of Word naar PowerPoint. In het programma vind u ook een database met standaard thema’s die u meteen kunt gebruiken of naar de huisstijl van uw organisatie kunt aanpassen. Naast tekst en tabellen, kunt u ook audio, video en 3D-modellen toevoegen. Bijvoorbeeld een Youtube video. Met transities tussen en tijdens slides, zorgt u niet alleen voor meer interactie met uw informatie, maar ook dat u stapsgewijs de juiste informatie naar voren haalt in uw presentatie. 

 

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote is een programma waarin u uw notities makkelijk en overzichtelijk opslaat. Ook kunt u notities delen of er gezamenlijk meer notities aan toevoegen. Het enige wat u hoeft te doen is het delen met collega’s vrienden of familie. Met OneNote heeft u in een oogopslag al uw notities bij de hand. Wanneer OneNote op een iPad of Tablet staat, kunt u zelfs notities tekenen en teksten markeren. Ook kunt u andere informatie toevoegen, zoals foto’s, teksten, grafieken en andere informatie. hebt staan, dan kan je ook in OneNote notities tekenen en tekst markeren. Zelfs met het dicteren kunt u via audio tekst toevoegen aan de notitie. Zo kunt u bijvoorbeeld bij een vergadering notuleren, zonder ook maar pen vast te houden.  

Al uw werk bijhouden en versturen via Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een verzameling van een aantal dingen, namelijk; een e-mail, een agenda en een takenlijst. Ook kunt u er contacten in opslaan. De voornaamste reden om Outlook te gebruiken is email. Hier staat het programma om bekend. Naast email biedt Microsoft Outlook ook andere functies. Met de Outlook kalender legt u taken en afspraken vast. Zo kunt u bijvoorbeeld een melding instellen ter herinnering van een afspraak of taak. Het is vergelijkbaar met uw Google agenda. Ook heeft u een takenlijst waarin u kunt bijhouden wat nog gedaan moet worden. 

Microsoft Outlook is niet het meest bekende emailprogramma maar het heeft wel veel voordelen, zeker als u Office 365 gebruikt. Het programma is makkelijk te linken met andere Microsoft programma’s zoals Excel, Word en PowerPoint. 

 

Altijd uw informatie bij de hand met Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive is een programma om informatie op te slaan in de Cloud. Dit is te vergelijken met iCloud van Apple. U kunt hier gratis gebruik van maken, maar u kunt ook meer opslag aanschaffen. Met het pakket van Microsoft 365 krijgt u standaard 1TB per persoon. Uw OneDrive kunt u delen met andere mensen, zodat u gazamelijk informatie kunt bekijken, opslaan en delen via het inernet. Alle documenten in Word, Excel, PowerPoint of bestanden die u ontvang met Microsoft Outlook, slaat u gemakkelijk op in OneDrive. 

Het Office 365 pakket kunt u ook zonder OneDrive. Met deze optie heeft u minder online opslagruimte en betaalt u een maandelijks bedrag. Het gebruik van meerdere Microsoft 365 producten, levert u een voordeel op. 

 

Handig (op afstand) overleggen met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams is het basis Office 365 pakket compleet. Met teams deelt u makkelijk informatie tussen collega’s, met werknemers, klanten of bijvoorbeeld cursisten. Dit kan door te chatten, te bellen of te videobellen. Natuurlijk is er ook bij Microsoft Teams een integratie met andere Office 365 producten, zodat u makkelijk alle informatie deelt. Het bijwonen van een online vergadering kan zowel via laptop of computer, als met een smartphone. 

Nog meer mogelijkheden met een upgrade van Office 365 

Naast de bovenstaande producten, die u vind in elk pakket van Microsoft 365, zijn er verschillende mogelijkheden om deze uit te bereiden met nog meer producten. Zo kunt u upgraden naar een standaard of premium pakket waarin u ook gebruik maakt van Microsoft Acces, Exchange, SharePoint Intune en het Azure Information Protection programma. 

Wilt u weten wat de beste oplossing is voor uw organisatie of bedrijf? MKBiT is officiële Microsoft 365 partner. Onze experts helpen u graag met een advies en plan op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Components