Al meer dan 20 jaar de vertrouwde IT partner voor het MKB!Effectief thuiswerken – Online back ups 

Alle gegevens, zowel telefoonnummers of andere informatie die gedeeld worden via computers, tablets of telefoon, staan op verschillende apparaten. Maar, wat nou als één van deze devices kapot gaat? Het kan dan zomaar zijn dat u gegevens of tijd verliest. Met MKBiT weet u zeker dat al uw IT goed geregeld is. 

 

Wat is een back-up? 

Op al uw apparaten en die uw medewerkers gebruiken staat enorm veel informatie. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn op mobiele telefoons, computers, laptops of zelfs iPads. Als het goed is, staan deze gegevens netjes en veilig opgeslagen. Maar wat gebeurt er wanneer u overstapt op een ander apparaat? Of wanneer een apparaat kapot gaat? Dan verliest u alle gegevens, behalve die waarvan u een bak-up heeft gemaakt. 

Een back-up, ook wel reservekopie genoemd, zorgt ervoor dat alle gegevens opgeslagen blijven in een server of een Cloud. Stel, u heeft een Apple product aangeschaft, waarvan u een back-up heeft gemaakt. Dan blijven al deze gegevens, die zijn gekoppeld aan uw account, opgeslagen op de server van Apple. Op het moment dat u een nieuw apparaat heeft, en u daar dezelfde gegevens op wilt downloaden, hoeft u enkel in te loggen in uw account om deze gegevens te downloaden en te weergeven. 

Veel mensen vergeten of maken geen back-ups van de data op de verschillende devices die gebruikt worden binnen uw bedrijf. Het is echter van belang om dit regelmatig te doen en goed te onderhouden. 

 

Waarom is een back-up verstandig?

Er zijn meerdere redenen om een back-up te maken van uw bedrijfsgegevens. De voornaamste reden is natuurlijk het makkelijke en snelle herstel van uw gegevens. Zodra uw apparaat kapot gaat of niet goed functioneert, is het altijd fijn om uw gegevens ergens opgeslagen te hebben. 

Een tweede reden voor een back-up is het veiligstellen van belangrijke bedrijfsdata. Een voorbeeld hiervan is data voor de belastingdienst. U kunt uw boekhouding in geschrift bewaren of dit digitaliseren. Of informatie en documenten die van belang zijn voor andere instanties zoals de gemeente of overheid. Bijvoorbeeld de data die u nodig had om een vergunning aan te vragen, 5 jaar geleden. 

Een derde reden dat u er mogelijk een concurrentievoordeel mee kunt behalen. Stel uw concurrent heeft geen goede back-up maar u wel. U heeft al uw data netjes opgeslagen en kunt daarmee en concurrentie voordeel behalen. Veilig en nauwkeurig omgaan met klant data, zorgt voor vertrouwen in uw organisatie. 

 

Geen nadelen voor uw bedrijfsvoering

Er zitten bijna geen nadelen aan het maken van back-ups van uw bedrijfsgegevens. Uw organisatie profiteert van het juist opslaan van data en informatie. Een verlies van data is slechts een tijdelijk probleem met de juiste back-ups. 

Wilt u informatie of een vrijblijvend advies van onze experts op het gebied van back-ups en monitoring? De experts van MKBiT helpen u graag met het instellen van de juiste back-ups zodat alle gegevens die van belang zijn voor uw bedrijf, ook altijd beschikbaar blijven. Neem vrijblijvend contact op.

Components