Al meer dan 20 jaar de vertrouwde IT partner voor het MKB!Efficiënt werken – VoIP bellen

Eén telefoon systeem dat iedere medewerker binnen uw organisatie met elkaar verbind. Eén nummer waarop iedereen binnen uw organisatie bereikt kan worden. Op het moment dat verschillende werknemers binnen uw team vanuit huis werken, ook dan kan er makkelijk doorgeschakeld worden naar een huis- of mobiel telefoon nummer. MKBiT helpt u graag mee om dit op te zetten en te onderhouden. 

Wat is VoIP?

VoIP staat ook wel voor IP-telefonie of Voice over IP. Dit houdt in dat er een IP-netwerk wordt gebruikt voor spraakverbindingen. Een goed voorbeeld hiervan is het internet. Dit netwerk wordt gebruikt door bijvoorbeeld Skype, Discord en Teams. Deze programma’s gebruiken het internet om telefoongesprekken te voeren. U kunt een privaat bedrijfsnetwerk hebben, of een publieke VoIP-netwerk van een telecomoperator. 

IP-telefonie zorgt ervoor dat het mogelijk is om een gemeenschappelijk netwerk te gebruiken voor spraak en data. Dit was ook mogelijk met digitale telefonie. Maar deze digitale telefonie vereist specifieke apparatuur die best in de kosten kan lopen. Dit komt omdat deze enkel toepasbaar zijn in de telefoniewereld. IP-telefonie daarentegen kan draaien op elk data-apparaat, denk hierbij aan een pc, een tablet of een smartphone. Hierdoor is het aanzienlijk goedkoper. 

Voor IP-telefonie heb je een IP-netwerk nodig dat het eindapparaat bereikt. Binnen een bedrijf wordt hiervoor een LAN aangelegd. Voor bellen buiten het kantoor wordt een WAN tussen de kantoren aangelegd. Een publieke verbinding is bijvoorbeeld een 4G of 5G mobiel netwerk. Daarvan maakt iedereen tegenwoordig gebruik. 

 

Voordelen van een VoIP

Bij IP-telefonie is er geen verband meer tussen de toegangslijn en het telefoonnummer. Zo kan hetzelfde telefoonnummer doordeweeks op het bedrijf zelf gebruikt worden, maar in het weekend vanuit het huiskantoor. Dit wordt ook wel nomadisme genoemd. Erg handig, wanneer uw werknemers (deels) vanuit huis werken. Met een VoIP systeem kunnen uw werknemers op elke werkplek de telefoon beantwoorden, of dat nu onderweg, thuis of op kantoor is. 

Daarnaast is de kwaliteit van het bellen via een VoIP veel beter dan bij analoge telefonie. Bij analoge telefonie is de audio bandbreedte beperkt, waar bij digitale telefonie geen verzwakking plaatsvind, en er dus geen ruis is. Dat is natuurlijk ideaal wanneer iemand veel belt. Met een VoIP bent u verzekerd van de beste kwaliteit geluid tijdens het bellen.  

Naast de beste kwaliteit van bellen, gebruikt u met een VoIP verbinding waarschijnlijk bestaande dataverbindingen. Daarmee drukt u de kosten van het installeren van de VoUP verbiding. Daarnaast kan deze soort van verbinding, makkelijk schakelen van WIFI naar 4G, zodat u en uw werknemers altijd bereikbaar zijn. 

MKBiT: úw contact voor het opzetten en onderhouden van VoIP 

Een betrouwbare partner zoals MKBiT houd rekening met bestaande verbindingen, uw wensen en die van uw werknemers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en implementatie van uw VoIP verbinding. 

Components